Massasje

Massasje

  • Musklene: Massasje gir bedre kroppsholdning ved å hjelpe spent muskulatur tilbake til en mer balansert posisjon. Korte, spente muskler, strekkes og slapper av, og de får tilbake sin elastisitet og bevegelighet. Dette er årsaken til at idrettsutøvere ofte bruker massasje både før og etter trening. Musklene heles raskere og krampe og stivhet reduseres. Mange av våre hunder er idrettsutøvere og har en normalt en positiv effekt av massasje. Men også familie hunder og gamle hunder har veldig godt av massasje.
  • Sirkulasjon - lymfesystem: Massasje bidrar til at hunden puster dypere og til at blodårene utvider seg. Dette bedrer sirkulasjonen og gir blodet oksygen. Økt sirkulasjon betyr også at oksygen og næringsstoffer effektivt når frem til musklene. Lymfesystemet har ingen egen pumpe, slik som hjerte er for blodet, og er derfor avhengig av muskelaktivitet for å fungere bra. Dessuten vil den økte sirkulasjonen bidra til at vitale næringsstoffer fraktes til nyrer og lever, som er viktige rense organer. På den måten bidrar massasje til at avfallsstoffer mer effektivt fraktes ut av kroppen.
  • Immunforsvar: Stresshormoner har dårlig innflytelse på immunforsvaret. Undersøkelser viser at nivået av stresshormonet kortisol synker under massasje og at regelmessig massasje dermed styrker immunforsvaret.
  • Frigir lykkehormoner: Massasje fremmer avslapping. Undersøkelser viser at massasjelignende berøring frigjør et hormon som kalles oxytocin som er et avslapningshormon. Oxytocin har en rekke positive effekter på kroppen. Det roer sinnet, reduserer stress, senker blodtrykket og hever smerteterskelen.

Jeg utfører full kropps massasje av din hund og ved behov så bruker jeg bindevevsmassasje og segmentmassasje. 

Triggerpunkt massasje

Et triggerpunkt er et aktivt ømt punkt i muskulaturen, som ofte stråler ut til et annet område på kroppen. Triggerpunktene er hyperirriterte områder.

Ved å påvirke triggerpunktet, stimuleres blodsirkulasjonen i det ømme området, og utløser en prosess hvor avfallsstoffer blir fraktet bort, som bidrar til å lindre, eller løse plagen.

Triggerpunktmassasjen er en dyptgående terapeutisk massasje, og brukes ofte som en del av andre massasjeformer for å få best mulig resultat ved smertetilstander. Behovet for å kombinere ulike massasjeformer, avgjøres i behandling, og tilpasses deretter det aktuelle området.

Lag din egen hjemmeside gratis!